Skip to main content

SV Baarn en duurzaamheid

Als SV Baarn willen we graag ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Wij sporen onze leden aan om zuinig te zijn met energiegebruik. Het initiatief de EnergyBattle omarmen we dan ook van harte. Onze clubkleuren zijn niet voor niets groen.

Wat is de EnergyBattle?
Met andere sportverenigingen in Baarn (BAV, BMHV, TOV, Eemboys en the Wheely’s) voeren we het Energiegevecht. Dit gevecht heet de Energy Battle Baarn. Een jaar lang kijken we wie de meeste energie kan besparen. Met een systeem kunnen we zien hoe wij presteren ten opzichte van de andere verenigingen. We geven regelmatig tussenstanden door via Facebook, de nieuwsbrief of op de site van SV Baarn.

Wij zijn Baarn, wij zijn de groenste
Als SV Baarn willen we elke wedstrijd graag winnen. Ook het Energiegevecht. Elk lid van SV Baarn kan bijdragen aan de overwinning. En ouders, trainers, vrijwilligers van SV Baarn trouwens ook. Hoe kunnen we deze wedstrijd winnen? Bijvoorbeeld door:

  • niet te lang te douchen
  • het licht uit te doen als je weg gaat uit de kleedkamer
  • apparaten uit te zetten als die niet gebruikt worden, bijvoorbeeld als je bardienst hebt
  • de lichten op tijd uit te doen als er niet meer gespeeld wordt

Voor het milieu, maar ook voor het geld
Jaarlijks betalen we als SV Baarn de energieleverancier ongeveer €10.000 euro. Dat is veel geld. Daar kunnen we op besparen: door zuiniger te zijn met ons energiegebruik. Stel dat het ons lukt om elk jaar €2.000 te besparen. Daar kunnen we dan weer veel leuke dingen mee doen. Bijvoorbeeld nieuwe spullen kopen voor de kantine. Of sparen voor een pannaveld. Energie besparen is dus goed voor het milieu, maar ook zeker voor SV Baarn.

Zelf ideeën?
Heb je ideeën hoe wij kunnen besparen op energie en het Energiegevecht kunnen winnen? Stuur je idee naar: communicatie@svbaarnvoetbal.nl

Meer over de EnergyBattle

De ENERGY BATTLE is een duurzaamheidsinitiatief met een competitie-element. Meer over de EnergyBattle

×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×