Kinderen van 4 tot en met 6 jaar spelen bij de Greenstars.
Algemeen
Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden van SV Baarn?
Vanaf 4 jaar kan je kind meespelen met de Greenstars. Hierin spelen jongens en meiden tot en met 6 jaar. Vanaf 7 jaar spelen de kinderen in teams van hun eigen leeftijd. Het eerste team is dan Onder-8 (O8).
Welke kleding heeft mijn kind nodig?
- Trainingskleding: bij warm weer korte broek en sportshirt, bij koud weer een trainingspak, evt. met thermoshirt
- Voetbalschoenen met noppen
- Scheenbeschermers
- Lange voetbalsokken
Schoenen met noppen, scheenbeschermers, en voetbalsokken zijn de eerste keren bij proeftrainingen nog niet nodig. Een paar sportschoenen en lekker zittende kleren is voldoende.
Het officiële SV Baarn tenue (shirt, broek, sokken, trainingsjack) is te koop bij onze sponsor Sportze, op de Laanstraat in Baarn.
Wanneer zijn de trainingen en wedstrijden?
De trainingstijden vind je hier.
In de schoolvakanties zijn er geen trainingen. In de meeste vakanties kan je je kind aanmelden voor de Voetbalschool waarin wordt getraind op snelheid en techniek. Hiervoor moet wel apart worden betaald. Dit hoort niet bij de contributie.
Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in mijn team?
Elk team heeft een groeps-Whatsapp. Hiermee staan de (ouders van de) spelers in contact met elkaar en met de leiders en trainers van het team. In deze appgroep kunnen vragen aan de trainers en leiders worden gesteld, en wordt belangrijke informatie uitgewisseld over bijvoorbeeld afgelastingen.
Stuur de leider van het team van je kind een appje zodat hij je kan toevoegen aan de groep! Een lijst met namen en nummers van de leiders vind je op de teampagina’s.
Zijn er ook teams voor meiden?
We hebben geen aparte meidenteams. Er zijn wel veel meiden die bij SV Baarn voetballen, maar die doen dan mee in de gemengde teams.
Wedstrijden
Uitwedstrijden: wie rijdt er?
De Greenstars spelen altijd thuiswedstrijden op het sportpark van SV Baarn. Maar vanaf de O8 worden er ook uitwedstrijden gespeeld. De ene week is er een wedstrijd thuis, de andere week speel je bij een andere club. Ongeveer is dat om de week, maar dat is zeker niet altijd. Het kan dus dat je twee thuiswedstrijden of uitwedstrijden achter elkaar speelt.
Het is de bedoeling dat ouders onderling afspreken wie er rijdt. Dit kan bijvoorbeeld via de groeps-app van het team. Zorg ervoor dat er niet onnodig veel auto’s naar een uitwedstrijd rijden. Dat bezet onnodig veel parkeerplekken en is natuurlijk niet goed voor het milieu. En misschien wel het belangrijkste; het is heel gezellig om samen in de auto te rijden!
Wedstrijdtenues: wie wast ze?
Ieder team heeft een tas met shirts en broekjes. Die worden door het team gewassen. De leider van het team zorgt ervoor dat er steeds een andere speler verantwoordelijk is. Het is belangrijk dat de shirts gezamenlijk worden gewassen zodat er ook geen kleurverschillen ontstaan in de loop van het seizoen.
Hoe worden de teams bij de junioren ingedeeld?
De junioren worden zoveel mogelijk ingedeeld op speelsterkte. De jeugdtrainers kijken onder andere naar motivatie, spelinzicht, techniek en positiespel.
Waar kan ik de stand van de competitie zien?
Alle gegevens over standen, programma, uitslagen, adresgegevens van tegenstanders staan in de Voetbal.nl-app. Het is dan ook aan te raden die te downloaden op je telefoon.
De stand van de jongste jeugd wordt niet bijgehouden en is dus ook niet te vinden. Het idee is dat het daar op die leeftijd nog niet om moet gaan, maar dat het plezier op het veld centraal staat.