Skip to main content
Hendrin Khandan is als hoofd jeugdopleiding een zeer bekend persoon binnen SV Baarn. Die functie combineert hij sinds de zomer van 2022 met nóg een grote job bij de club, het hoofdtrainerschap van de selectie. Voor Khandan is het zijn eerste echte klus als hoofdcoach van een seniorenteam en dat bevalt hem tot nu toe goed. Het mediateam van SV Baarn sprak met hem over hoe het is om twee grote rollen binnen één voetbalclub met elkaar te combineren en wat hij belangrijk vindt binnen een team.

 

  • Jouw eerste maand als hoofdtrainer van SV Baarn zit erop. Hoe bevalt het tot nu toe om leiding te hebben over een groep? “Ja, de eerste maand zit erop en het hoofdtrainerschap bevalt mij tot dusverre erg goed. Het is leuk om met die gasten op het veld te staan en te werken aan een mooi seizoen. Als trainer is het heel belangrijk om het groepsproces te bewaken, daarvoor moet je duidelijk en eerlijk zijn naar iedereen binnen het team.”
  • Hoe gaat het trainerschap in combinatie met de rol van HJO? “Deze combinatie verloopt hartstikke goed! Ik sta nu iedere dag op het voetbalveld, de ene dag met de jongste spelers van de club en de andere dag met de hoogste selectie. Je moet wel kunnen schakelen tussen jeugd en senioren, want dat zijn twee compleet verschillende werelden. Er zit vooral een groot verschil in de manier van benaderen. De benadering bij de senioren vraagt natuurlijk heel wat anders dan dat het geval is bij de jeugd in de onderbouwteams. Het is leuk en leerzaam om daar mee bezig te zijn.”
  • In de maand augustus werkte je team veel oefenwedstrijden af. Waar heb je vooral naar gekeken? “Het belangrijkste tijdens de voorbereiding is zorgen dat de spelers wedstrijdfit worden én de spelprincipes die je als trainer voor ogen hebt in het voetbalspel komen. Dat gaat steeds beter en voor de voetballers worden meer dingen duidelijk binnen de manier van voetballen. Dat heb ik wel teruggezien in de afgelopen wedstrijden, met name in de met 2-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Brederodes van 3 september.”
  • Wat is jouw indruk over het team? “Laten we beginnen met het feit dat we een prima selectie hebben. Het team bestaat uit veel talenten uit de eigen jeugdopleiding en een aantal ervaren spelers. Die mix is uitstekend! Wat ik wel heel belangrijk vind is dat spelers zich moeten realiseren dat alles op het trainingsveld begint, daar moet het fundament worden gelegd voor prestatie en plezier. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”
  • Afgelopen weekend versloegen jullie Brederodes in de beker, zoals je eerder ook zei in dit interview. Hoe vond je die wedstrijd? “Dat was tot nu toe ons beste wedstrijd, met name hoe we als team druk hebben gezet en aan de bal bij vlagen uitstekend voetbal hebben gespeeld. Zo’n wedstrijd smaakt naar meer! Maar hier ben ik weer, als je echt een heel leuk seizoen wilt draaien zal de groep compleet moeten zijn, zeker ook op het trainingsveld.”
  • Voordat de 3e klasse begint, speelt je team nog twee bekerwedstrijden. Hoe belangrijk zijn deze wedstrijden, zo vlak voor de competitiestart? “In deze laatste wedstrijden wil je jouw spelprincipes in balbezit, balbezit tegenstander, en omschakelen nog beter door ontwikkelen en herkenbaar maken voor spelers! Op dit manier creëren we automatismen, wat weer helpt op het veld. Of we verder gaan in de beker? Dan zullen we tegen Spakenburg en Hoogland hele goede wedstrijden op de mat moeten leggen. Als we ver(der) komen in de beker is dat goed voor onze uitstraling.”
  • Heb je een hoofddoel voor dit seizoen? “We zouden de prestaties van afgelopen seizoen graag op alle gebieden willen verbeteren, maar het is niet het hoofddoel. Handhaving, dat is het doel op het veld. Dat doel willen we mede bereiken door ervoor te zorgen dat iedereen met plezier komt voetballen. Daar gaan we voor!”
×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×