Skip to main content

Stijn Vermeulen over S.V. Baarn

en de jongens O19-1: ‘’Het is een competitief vriendenteam geworden’’

Hoi Stijn! Je bent altijd erg druk. Hoe ziet jouw week eruit?

Inderdaad, ik ben erg druk gedurende de week. Maandag tot en met vrijdag zit ik op school van 09.00 tot 16.00. Ik studeer aan het ROC Midden Nederland en volg daar de opleiding Junior Accountmanager. Verder werk ik bij Petershof in Baarn. Meestal werk ik op de maandag en vrijdag na school en op zaterdagavond sta ik in het café. Ook voetbal ik zelf en geef ik training aan de jongens onder 19-1 van S.V. Baarn. De dagen dat ik druk ben met voetbal zijn dinsdag, donderdag en zaterdag.

Kan je meer vertellen over je opleiding?

Mijn opleiding zit in Amersfoort bij het station in Schothorst. Het is mijn eerste jaar op het ROC Midden Nederland. De opleiding gaat voornamelijk over bedrijven en het bereiken daarvan. Ik leer over de methode B2B en bezoek bedrijven zowel online als via de online wereld.

Waarom vind je trainen geven zo leuk en hoe ben je begonnen?

Ja, dat is en goede vraag. Ik denk dat het heel aanstekelijk is, het spelletje. Bezig zijn met die gasten doordeweeks en hetgeen wat je traint in het weekend terug te zien komen is erg leuk. Verder vind ik de sociale contacten met de andere trainers heel belangrijk zowel privé als voetbalinhoudelijk. Ik ben er eigenlijk per toeval ingerold. Er was bij mijn voetbalclub een vacature open en samen met een vriend dacht ik destijds: waarom niet? Zo ben ik eigenlijk begonnen.

Wat is de JO19-1 voor team?

De JO19-1 is een hecht team met jongens die al jaren samen voetballen. Zo heb ik jongens in mijn team zitten die ik 5 jaren geleden al in mijn team heb gehad maar zijn er ook jongens van buitenaf gekomen zoals van Eemnes en TOV. Het is ondertussen een competitief vriendenteam geworden waarbij winnen en plezier bovenaan staat. Verder zijn het buiten voetbal ook echt vrienden geworden wat weer heel erg helpt in het veld.

‘‘Het was de beste wedstrijd van het seizoen’’

Wie ben jij als trainer?

Ik ben eigenlijk altijd een hele rustige trainer, iemand die niet veel schreeuwt of roept. Ik ben wel prestatiegericht. Mede door hoe hoger de leeftijd waar ik trainer van ben, hoe meer ik ook benoem dat we een wedstrijd willen winnen. Ik houd ervan om met mijn jongens te praten over van alles en nog wat. Zowel op voetbalgebied als zaken buiten het voetbal om. Ik zie daarin ook een wisselwerking. We hebben elkaar nodig anders komen we nergens. We hebben elkaar nodig om alle kwaliteiten tot uiting te laten komen. De spelers moeten het doen met hun voeten en verbaal elkaar helpen en ik help ze tot het uiterste te gaan zowel tactisch als prestatiegericht. Zo vormen we uiteindelijk een eenheid die het samen doet!

Vertel is over je meest bijzondere/leukste wedstrijd ooit als trainer?

Mijn meeste bijzondere wedstrijd was de kampioenswedstrijd met de jongens O17-1, vorig jaar tegen SDOB jongens O17-1. Het was de kampioenswedstrijd en we wonnen 4-0, thuis. We speelden zo’n goed voetbal en het was gelijk de beste wedstrijd van het seizoen. Ik genoot zo tijdens die wedstrijd van hoe we speelde. Het is puur genieten voor een trainer als wat je oefent doordeweeks terug ziet tijdens de wedstrijd. Als ik er aan terugdenk geeft het nog kippenvel. Wat een dag!

Wat maakt S.V. Baarn zo leuk?

Allereerst het is mijn leven geworden. Iedereen kent elkaar en dat maakt het zo’n warme club. Verder heb ik er echt mijn vrienden gemaakt. Misschien is het ook omdat de club stuk voor stuk over leuke trainers beschikt met een toekomstplan.

‘’Ik hoop dat spelers hun debuut gaan maken bij het 1e elftal’’

Wat zijn je toekomstplannen als trainer?

Ik wil waarschijnlijk nog een jaartje blijven bij S.V. Baarn in de rol van trainer bij de

jongens O19-1. Verder wil ik volgend jaar ook mijn TC3 (Uefa C) gaan halen. Daarna wil ik misschien wel een stap maken naar een andere club, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Hoe zie je de rest van het seizoen voor je? Wat hoop je?

Ik zie het verdere seizoen met vertrouwen tegemoet. Tot nu toe hebben we alle mogelijke punten dus dat is een goede start. Verder hoop ik dat we dit seizoen hoog mee blijven doen in de eerste klasse en dat enkele spelers dit seizoen hun debuut gaan maken bij het eerste elftal. Op persoonlijk vlak wil ik me nog meer ontwikkelen als trainer en mij misschien gaan oriënteren naar een volgende stap binnen de club.

×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×