Skip to main content

Selectieprocedure SV Baarn

Aan het eind van ieder seizoen wordt er gekeken naar de teamindelingen. Veel teams blijven natuurlijk bij elkaar, maar in de onderbouw wordt er geregeld een nieuwe indeling gemaakt. Teams worden bijvoorbeeld groter, er komen nieuwe spelers bij en anderen vertrekken juist.

De ervaring leert dat veel spelers het liefste op hun eigen niveau spelen. Dan krijgt iedereen de bal en staat er niemand buitenspel.

Greenstars

Spelers van 4, 5 of 6 jaar spelen in de Greenstars. Vanaf het jaar waarin je 7 wordt is er de mogelijkheid om in de Onder-8 (O8) te spelen.

Onderbouw (O8 t/m O12)

In de onderbouw spelen er geregeld teams met- en door elkaar. Ook wordt er een aantal keer per seizoen toernooitjes gehouden waarbij spelers van alle teams door elkaar spelen.

Daarnaast zullen een aantal spelers per leeftijd ook de kans krijgen om eens bij een training van het eerste team van de jaargang mee te trainen. Dit zijn spelers die in de ogen van de verschillende coördinatoren opvallen. Uiteraard wordt hier de input van de leiders in meegenomen.

Bovenbouw (O13 t/m O19)

In de bovenbouw trainen spelers van een 1e team mee met een leeftijd ouder, en trainen spelers uit 2e teams mee met het 1e team van hun eigen leeftijd.

Voorbeeld: Spelers JO14-1 en JO15-2 doen mee met minimaal 1 training van de JO15-1. Spelers van de JO15-1 doen op hun beurt mee met minimaal 1 training van de JO17-1.

Naast dat de spelers bij deze trainingen de kans hebben te laten zien wat ze kunnen, wordt er natuurlijk voortdurend op alle spelers gelet door onze coördinatoren. Er blijft geen speler onopgemerkt.

Verder zal er in de bovenbouw met spelers gesproken worden om te kijken of spelers gaan studeren. SV Baarn stelt het zeer op prijs als spelers in een vroeg stadium aan kunnen geven wat ze het volgende seizoen gaan doen wat betreft studie. SV Baarn wilt graag meedenken om zoveel mogelijk spelers aan de club verbonden te houden.

Selectiecriteria

Bij het samenstellen van de nieuwe selecties wordt er naar een aantal punten gekeken. Een aantal van deze punten zijn (in willekeurige volgorde):

  • Motivatie
  • Inzicht met en zonder bal
  • Technische vaardigheden
  • Trainingsopkomst
  • Positie

In ieder team zal voldoende spelers moeten zitten, die zo goed mogelijk verdeeld zijn over de posities. Een elftal vol fantastische spitsen zal nooit winnen.

Samenstellen nieuwe teams

Het samenstellen van de nieuwe selectieteams gaat in overleg met trainers, leiders en coördinatoren. De nieuwe selectietrainer heeft de eindverantwoordelijkheid. In het unieke geval dat er nog geen trainer is aangesteld is de HJO (Rik en Hendrin) verantwoordelijk voor het samenstellen van het team.

We proberen alle nieuwe teams voor de zomervakantie te communiceren. Alle spelers die zijn ingedeeld, zijn altijd voorlopig ingedeeld tot de competities weer beginnen. Er kunnen zich altijd situaties voordoen waarbij in een later stadium een verandering noodzakelijk is.

Contactgegevens

Rik van der Horst: tc-bovenbouw@svbaarnvoetbal.nl.

×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×