Skip to main content

VAN DE VOORZITTER: Gedragsvormen en -normen

Beste allemaal,

Voor sommigen is de zomervakantie al begonnen en voor anderen is die heel nabij. Het voetbalseizoen is ten einde alhoewel de club actief blijft middels de organisatie van ons SV Baarn Zomer Voetbalkamp voor jeugd tussen de 6 -12 jaar oud.

Afscheid Tom Gesgarz
Afgelopen vrijdag heeft het bestuur afscheid genomen van onze hoofdtrainer Tom Gesgarz. We hebben onder zijn leiding veel successen beleefd met ons Eerste elftal waarbij ik de promotie naar de derde klasse als absoluut hoogtepunt heb beleefd.

In mijn afscheidsspeech richting Tom heb ik ook nog gerefereerd aan het feit dat Tom zo sterk heeft bijgedragen aan het vinden van de balans tussen prestatie en gezelligheid/plezier. Tom vond dat de balans wat teveel richting “gezelligheid/plezier” was gegaan in het veld en herinnerde ons eraan dat sport gaat over “winnen” van de tegenstander en het maximale uit jezelf halen. Gezelligheid/plezier komen met gedragingen die de basis vormen van onze SV Baarn cultuur. En dit binnen en buiten het veld. Dank daarvoor Tom!

ALV
Afgelopen week was ook een buitengewoon goed bezochte ALV. Er waren goede en levendige discussies en we hebben een aantal stevige besluiten genomen met elkaar. Maar die avond kwam ook de vraag op tafel “waar wij als club voor staan”. Naast het sportieve kennen wij als vereniging ook een bepaalde cultuur en heersen er gedragsvormen en -normen. Duidelijk werd gesteld dat we niet bereid zijn hierin te schipperen en dat van belang is een club te zoeken die bij je past, waar je je thuis en veilig voelt. Ik geloof daarin.

Gezelligheid/plezier
Nu de zomerstop aanstaande is misschien toch een paar woorden over “gezelligheid/plezier”. Ik wil een club zijn waar we de scheids, net als de tegenstander altijd bedanken, waar we iedereen die voor je rent en vliegt in de kantine bedanken en elkaar normaal en met respect tegemoet treden ongeacht kleur, afkomst, of wat dan ook. Ongegrond kwaadspreken over elkaar zonder dat het onderwerp erbij is (roddel), doen wij niet. Je hebt geen idee wat voor pijn je soms veroorzaakt. Daar staan wij als SV Baarn voor, die vereniging wil ik zijn.

Complimenten
Positief zijn naar elkaar creëert een veel aangenamere omgeving. Zoals ik zei, we maken ons op voor de zomerstop. Ik wil graag in mijn laatste bijdrage dit seizoen een groot compliment geven aan alle SV Baarn vrijwilligers, zonder wie onze club niet draait. De TC, de barcrew, het kantine klusteam, bouwcommissie, onze ledenadministratie, alle trainers, alle leiders, maar natuurlijk ook mijn mede bestuursleden. Bedankt voor alles en ik verheug me al op de start van een nieuw seizoen SV Baarn gezelligheid/plezier.

Fijne zomervakantie! 

Evert Jan Stagge
Voorzitter SV Baarn

×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×